10 jelentéktelennek tűnő esküvői kiadás
2017. október 13. írta: WeddingWay

10 jelentéktelennek tűnő esküvői kiadás

Észrevétlen költségek

Kapcsolódó kép

A költségvetési terv elkészítése az előkészületek elején rendkívül hasznos lehet, hiszen felmérhetitek a körülbelüli összegeket. Sajnos azonban akadnak olyan költségek is, amik kimaradhatnak a számolásból. Ezeket szedtük most össze Nektek:

Koszorúslány felkérő ajándék

Manapság nagyon elterjedtté vált, hogy a menyasszony meglepi barátnőit, ezzel is szem előtt tartva a felkérés stílusosságát. Ez az ajándék lehet egy összeállított csomag, egy kézzel készített ékszer vagy akár egy csajos vacsora is. Természetesen ez egy nagyon kedves gesztus a menyasszony részéről, ami szintén anyagi vonzattal jár, főleg, ha több koszorúslány jelölt is van.

okt_10.jpg

Kihelyezett polgári szertartás

A párok körében egyre divatosabb a szabadtéri ceremónia, aminek talán nem is sejtjük az anyagi vonzatát. Érdemes tudni, hogy ez a szolgáltatás kerületenként változik, a kiszemelt helyszínen történő polgári esketés díjazása sajnos valahol a 100 ezer forintot is elérheti. Ebben az esetben javasolt szertartásvezetőt hívni, aki sokkal személyre szabottabb szertartást biztosít számunkra, nem mellesleg költségkímélőbb megoldás is.

Szépségápolás

A nagy naphoz vezető út hosszú és nagyon fárasztó, a menyasszonyok hajlamosak aggódni az előkészületek miatt, ezért egy kis kényeztető kezelés sohasem árthat. Akár otthon (ez költséghatékonyabb) vagy egy spa-ban kellemesen ki lehet pihenni a fáradalmakat, egy frissítő kozmetikai kezelés is csodákra képes néhány héttel az esküvő előtt. Továbbá ne felejtsük a próbasmink/haj valamint a pedikűr/manikűr költségeit sem.

okt_10_2.jpg

Ékszerek

A menyasszonyi ruha önmagában is csodás látványt nyújt, de valljuk be egy finom, elegáns nyaklánccal vagy fülbevalóval még ütősebb az összhatás. Persze egy számunkra fontos személytől kölcsönkapott ékszer viselése is remek választás lehet.

Papír kiegészítők

Az utolsó hónapok szervezési folyamatai közé tartozik a meghívók kiküldése, a menü –és ültető kártyák megrendelése. Ha idő hiányában nem tudjuk személyesen átadni a meghívókat, akkor postai úton pótolhatjuk, illetve a menükártya elkészítése is nagyobb darabszámban akár 10 ezer forint felett is lehet.

Jármű bérlése

A szép, stílusos bevonulás költségét megdobhatja a járműbérlés, ami lehet autó vagy akár vízi alkalmatosság is, nyilván az utóbbinak van magasabb díja.  Ha nagy a távolság a helyszínek között, akkor ajánlott autót bérelni, aminek óradíja van. Költséghatékonyabb megoldás lehet, ha van olyan barát/ismerős/rokon, aki felajánlja a saját kocsiját a mi kényelmünk érdekében.

Készülődési ruházat

Ahogy már többször is említettük egyre népszerűbb a készülődés során selyem vagy szatén köntöst viselni, amit nemcsak a menyasszony élvezhet, hanem a koszorúslányok is. Ez a kifinomult eleganciát sugárzó ruhadarab minden menyasszony kívánsága, hiszen nem kell azon aggódnia, hogy milyen ruhában várja a sminkest, fodrászt. Van olyan lehetőség, hogy a menyasszony lepi meg magát és koszorúslányait vagy a barátnők kedveskednek ezzel az ajándékkal.

07.jpg

Szolgáltatói vacsora

A szolgáltatók többsége már reggel óta jelen van, hogy minden a helyére kerüljön (esküvőszervező, dekoratőr, fotós, filmes), a többiek pedig csak délután érkeznek. Az egész napos munkájukat érdemes meghálálni és megvendégelni őket is, ha szükséges ebéddel, de vacsorával mindenképp. Hiszen egyrészt nagyon jól esik nekik, másrészt éhesen nehezebben megy a munka is. A szolgáltatók vacsoráját a legtöbb helyszínen fél áron számolják, viszont egy többtagú zenekar esetében ez az összeg is emelkedhet, plusz hozzájuk jön még a fotós, filmes, ceremóniamester, stb.

Extra programok/kellékek

Ha szeretnénk feldobni a hangulatot és programokkal színesíteni az estét, akkor manapság már számtalan szolgáltató és kellék közül választhatunk: a LED-es lufi postától, a selfie gépeken át a falfestésig. Álmainknak talán csak a pénztárcánk szabhat határt, de valljuk be ezek a szolgáltatások egészen megfizethető ártól is rendelhetőek és természetesen a vendégek szórakoztatása minden esetben garantált!

okt_10_3.jpg

Időkorlát túllépések

A helyszínek többsége terembérleti díj ellenében vagy anélkül, hajnali 2-3-ig vállalja a lakodalmat utána általában extra díjat szoktak felszámolni óránként. A zenekarok szintén a szerződésben foglaltak szerint, tehát egy bizonyos ideig (ők is rendszerint 2-3ig) muzsikálnak, utána vagy DJ-re váltunk, ami szintén plusz kiadás vagy a zenekart kérjük meg, hogy szórakoztassa még a násznépet, amit ugyancsak óradíjban számolnak fel. Ezeknek összege külön-külön, óránként akár 25 ezer forint is lehet.

Ezeken felül még rengeteg apróságra kell figyelni a hónapokig tartó szervezés során, de egy hozzáértő esküvőszervező csapat segítségével semmi nem érhet titeket váratlanul!

Szép napot kívánunk!

a WeddingWay lányok
www.weddingway.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://weddingway.blog.hu/api/trackback/id/tr5612963255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása