Nagy dilemma: idén vagy jövőre?
2017. január 30. írta: WeddingWay

Nagy dilemma: idén vagy jövőre?

Mennyit érdemes várni az esküvőre az eljegyzés után?

Az újévi eljegyzések sarkalatos kérdése általában, hogy mikor legyen az esküvő: idén vagy jövőre.  Nem egyszerű eldönteni, hiszen akik már teljesen be vannak zsongva az esküvő gondolatától és alig várják, hogy Életük Szerelme elvegye őket, azok a menyasszonyok mindenképp a nyári időszakot választják vagy a korai őszi hónapokat, tehát még abban az évben szeretnék a menyegzőt. Ebben az esetben érdemes iparkodni, hiszen az esküvői szolgáltatók többsége már foglalt; nagyon kevés szabad dátum maradt a helyszíneken és a kedvenc fotós vagy zenekar akár telt házzal is kezdheti az évet; tehát nem tudjátok őket lefoglalni. Ebben a nagy sietségben sajnos elő szokott fordulni, hogy olyan szolgáltatókra esik a választás, akik nem annyira nyerték el a pár tetszését vagy úgy vannak vele, hogy még pont ráér, legyen ő, annak ellenére, hogy kevésbé elégedettek a munkáival. Természetesen ilyenkor jön a stressz, hogy meglesz-e minden, elkészülnek-e a szervezéssel. Egy esküvőszervező ebben az esetben sajnos nem tud szabad időpontokat „létrehozni”, de annál inkább tud segíteni és megtalálni azokat a szolgáltatókat, akik még rendelkezésre állhatnak, így nem Nektek kell minden időtöket erre fordítani és leveleket írogatni, telefonálni, hogy vajon ki ér még rá azon a napon. Másrészt szóba szokott kerülni a péntek és szombat helyett más hétközi esküvő is, ami nem minden esetben a legalkalmasabb (főleg, ha 60 fő feletti násznépet nézünk), mert a vendégek hajlamosak stresszelni azon is, hogy ki tudják-e pihenni majd magukat és hány nap szabadságot kell kivenniük.  Ahogy látjátok, sok lehet a konfliktusforrás minden szempontból, tehát jól át kell gondolni, hogy valóban érdemes-e ennyit „feladni” a vágyaitokból, ahelyett, hogy inkább nyugodtan és kényelmesen szerveznétek az esküvőtöket. Persze barátoktól és ismerősöktől lehet hallani, hogy néhány hónap alatt is sikerült megszervezniük, de azt nem tudhatjátok, hogy milyen áron (nem csak a költségekre gondolok). Hiszen a nagy kapkodásban kimaradhat néhány apróság, amit persze a násznép nem is sejt, de a menyasszony fontosnak tartotta volna és talán bánkódhat is miatta a későbbiekben.

jan_30_2.jpg

Javasoljuk tehát, hogy beszéljétek át párjaitokkal mit szeretnétek és ezután döntsetek! Ha fontos, hogy még az eljegyzés évében házasodjatok össze, akkor sincs semmi veszve, csak akkor több lesz az intéznivaló, ha viszont úgy határoztok, hogy a rákövetkező évben is elég, akkor pedig valóban lesz idő mindenre. :) Nemcsak egymásra, hanem arra is, hogy az esküvőszervező által ajánlott szolgáltatókat alaposan átgondoljátok és találkozzatok személyesen mindenkivel, hogy a kölcsönös szimpátia is meglegyen. Higgyétek el, hogy nagyon sok menyasszony már javában szervezgeti 2018-as esküvőjét és a készülődést 2016 nyarán kezdte. Sok esetben hallani, hogy a párok megdöbbenve tapasztalják, hogy egy ajánlatkérést követően kiderül, hogy a 2018-as helyszínek időpontjai is egyre csak fogynak. Felmerül a kérdés, vajon miért alakult ki ez a trend? Hiszen régen valóban elegendő volt 4-5 hónap a szervezésre és lehetett válogatni a szolgáltatók közül, nem volt olyan stresszes időszak a pároknak, nem úgy, mint napjainkban. Kialakulásának oka talán ez a felgyorsult világ, amelyben mindenki rohan és igyekszik minél hamarabb megszerezni azt, amit szeretne. Sajnos nem tehetünk mást, mint alkalmazkodunk és időben gondolkodunk, ezért is szoktuk mindig mondani, hogy minimum 1 évvel az esküvő előtt érdemes elkezdeni a szervezést, legalábbis a fontosabb szolgáltatók felkeresését. Így jut idő arra is, hogy átgondoljunk dolgokat, például dekorációt, egy egyedi koncepciót vagy teljesen más ötletek szülessenek meg bennünk. :)

jan_30.jpg

Bárhogy is legyen kedves párok, a lényeg az, hogy ne más álmait kergessétek és kövessétek, hanem azt, amit a Ti szívetek diktál! Bármikor legyen is a nagy nap, tartsátok észben, hogy érdemes lesz várni rá és szeretteitek is még nagyobb izgalommal készülnek majd erre a boldog eseményre! ❤

Ne felejtsétek tehát, mi készséggel állunk rendelkezésetekre, bárhogy is döntötök! 

a WeddingWay csapata

www.weddingway.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://weddingway.blog.hu/api/trackback/id/tr9012168206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása