Mire figyeljünk a meghívó tervezésekor?
2017. április 13. írta: WeddingWay

Mire figyeljünk a meghívó tervezésekor?

Mielőtt nyomdába küldenétek a meghívókat

Az esküvő előtti néhány hónapban a meghívók átadása sokkal több időt vesz igénybe, mint gondolnátok, persze attól is függ, milyen létszámú esküvőről beszélünk. Elkészülésükig hosszú út vezet, hiszen napokig tartó nézelődés, tanakodás után ki kell választani milyen meghívót szeretnétek, milyen idézet és szöveg kerüljön rá. Vannak egyedi elképzelések is, ebben az esetben érdemes már kigondolt tervekkel érkezni a megbeszélésre. Miután végre összeállt a koncepció, ideje véglegesíteni a tervezetet, előtte azonban nézzük át, hogy milyen hibalehetőségek lehetnek, amiket ajánlott elkerülni.

apr_12.jpg

Helyesírási hibák

A meghívón megjelenő formális kinézetet a készítők tervezik meg, azt azonban, hogy milyen szöveg szerepeljen rajta, ti választjátok ki. Az utolsó simítások közé tartozik ennek aprólékos leellenőrzése, hiszen hibás szavakat kellemetlen lenne kiadni a kezetekből, ezért akár több, hozzáértő személlyel is nézessétek át, biztos, ami biztos.

Nászajándék lista

A meghívóban kerüljétek a nászajándék lista részletezését, kivéve, ha pénzt kértek vagy sorsjegyet. Az utóbbi két verzió esetén talán könnyebb tudatni a násznéppel, hogy mit szeretnétek, ezzel is elkerülve azt, hogy valaki más meglepetéssel kedveskedjen. Erre manapság számtalan „nászajándékkérő vers” áll rendelkezésetekre, amik közül választhattok. Viszont, ha listát állítotok össze, akkor azt külön – akár az erre a célra alkalmas saját weboldalatokon – tüntessétek fel, főleg azért, hogy ne foglalja a nyomtatott meghívásban a helyet, illetve ne vonja el a figyelmet arról a személyről, akit meghívtok, hiszen mégis csak az a fontos, hogy kinek adjátok a meghívót és nem az, hogy mit kértek ajándékba.

apr_12_2.jpg

Ne szerepeljen a meghívón, hogy „Csak felnőttek” vagy „Gyerekeket ne hozzatok”

Ha „gyerekmentes” esküvőről álmodoztok, akkor sem szabad ezt nyíltan feltüntetni, hiszen nem biztos, hogy a szülők jó szemmel néznék. Sokkal „kellemesebb” megoldás, ha a borítékra nem írjátok rá a gyerkőcök neveit illetve már előzetesen jelezhetitek a Save The Date kártyák kiküldésekor is, hogy sajnos a gyerekeket nem várjátok az esküvőre. Ha még így is rákérdeznek a szülők, akkor nyugodtan mondjátok meg nekik, hogy ti így szeretnétek és mások sem hozzák a gyerekeket, biztosan kitalálnak ők is valamit és nem lesz sértődés.

Dress code feltüntetése

Csak abban az esetben tanácsos feltüntetni a dresszkódot a meghívóra, ha nagyon elegáns esküvőt terveztek és azt szeretnétek, hogy mindenki alkalomhoz illően jelenjen meg. Ilyen eseményen való részvétel esetén a „black tie” kifejezést szokták alkalmazni és a meghívó jobb alsó sarkában érdemes feltüntetni. A hölgyeknél a hosszú, ujjatlan estélyit, párunk esetében pedig a szmokingot, kézzel kötött és fekete csokornyakkendőt, valamint a mandzsettás inget jelenti.

Nem szabad 3-4 hétnél több időt hagyni a válaszadásra

A meghívó alján mindenképp szerepeljen a válaszadás határideje és annak megadása, hogy válaszlevélben vagy e-mailben várjátok a válaszokat. Fontos szabály, hogy nem szabad túl sok időt hagyni a vendégeknek, mert sajnos hajlamosak lehetnek arra, hogy elfelejtenek visszajelezni és csak később kaphatnak észbe, amikor már épp tervezitek az ülésrendet. Ha valaki nem reagál 2 hónapig, attól a vendégtől érdemes megkérdezni, hogy számíthattok-e rá vagy sem.

apr_12_3.jpg

Továbbá ne felejtsétek, hogy a meghívó szövege legyen mindig lényegre törő és nem túl terjengős, hiszen az sem jó, ha nem tudnak a vendégek eligazodni az információk tengerében!

További kérdés esetén keressetek minket bizalommal! 

www.weddingway.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://weddingway.blog.hu/api/trackback/id/tr7912424749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása