Esküvői torta és desszertasztal
2016. november 13. írta: WeddingWay

Esküvői torta és desszertasztal

Előkészületek IV.

Milyen édességgel kedveskedjünk a vendégeknek a vacsora után? Ez az a kérdés, ami azonnal felmerül a menyasszonyok többségében, amikor gondolataikban már tervezgetik a nevezetes napot, hiszen a torta és a desszertek is fontos részét képezik az esküvőnek (mint persze minden más). :) Ezek a szolgáltatások azonban elegendő, ha 4-5 hónappal a nagy nap előtt kerülnek szóba, hiszen előtte még számtalan elintézendő dolog akad.

Nálunk az esküvői torta elkészítését nem is bízhattuk volna ügyesebb szakemberekre, mint férjem két nagyon jó, régi barátjára. Mind a ketten mesterien értenek a finomságokhoz, ezért is jutott eszünkbe, hogy „házilag” készült tortákkal lepjük meg a násznépet. Nos, igen, nem véletlen a többes szám, hiszen mi nem a „hagyományosban” gondolkodtunk.  Őszintén megmondom, sajnos a kóstolás részét nem élvezhettük ki a dolognak, hiszen Dani barátunk Hollandiában dolgozik, és amikor épp hazalátogatott néhány alkalommal, akkor sem jutott elég idő arra, hogy átbeszéljük a részleteket és megízleljük a tortákat. Így hát, ahogy teltek a hónapok és közeledett a szeptember, lassan-lassan szóba került, hogy milyen ízben gondolkodunk, van-e különleges kívánság/elképzelés részünkről. Azt azért elárulom, hogy ő végig abban a hitben volt, hogy csak készít néhány tortát az esküvői tortán kívül, ami desszertként fog funkcionálni, de csak az utolsó héten realizálódott számára, hogy valójában nem erről van szó és Ő lesz az a szerencsés, aki el fogja készíteni nekünk a TORTÁT. :) Természetesen, azért nem esett annyira kétségbe és mi sem, hiszen egy másik jó barátunk, Márk családi cukrászüzemében minden eszköz megvolt ahhoz, hogy három különböző ízű torta elkészüljön a nagy napra. Péntek este azonban Márk aggódó hanggal hívott fel minket, hogy biztosan elég lesz-e ez a mennyiség, mert ha nem, akkor ő még szívesen készít mellé egy-kettőt.  Kis gondolkodás után mi rávágtuk, hogy nem lesz gond, de ő mégis jobbnak vélte és éjszakába nyúlóan sütötte feleségével együtt a „kiegészítő” tortákat. Így történt meg, hogy mi egyáltalán nem kóstoltuk meg a remekműveket az esküvő előtt, de bíztunk benne, hogy nem okoznak majd csalódást és így is lett! :) A vendégek sorra jártak a szeletekért, öröm volt nézni, ahogy csillogó szemmel társalognak az ízekről, arról, hogy milyen ritkán enni ilyen jó tortát, ami nem édes és mégis finom, ehető. Férjemmel együtt ugyanis a marcipántól hemzsegő tortacsodákat egyáltalán nem kedveljük és az esküvők többségén meg sem tudtuk enni, mert annyira émelyítőek voltak. Szóval igazán köszönjük Daninak és Márknak, hogy sikerült elkápráztatni a násznépet! :)

nik_3048.jpg

Ami a többi desszertet illeti, a siófoki Dinasztia Cukrászdára esett a választásunk, ami szintén nagyon jó döntés volt! A városban még egy helyen kóstoltunk ezen kívül, de egyértelmű volt, hogy melyiket választjuk. E téren is szerettünk volna a hagyományostól eltérő süteményeket választani, így több kóstolás és átgondolás után meglett, mely ízeket rendeljük meg a nagy napra.  Mondanom sem kell, hogy pillanatok alatt megrohamozták a vendégek a desszertasztalt, ami szigorúan csak a vacsora után lett kihelyezve. :)  Fontos szempont volt a választásnál, hogy glutén- és laktózmentes valamint diabetikus finomságok is legyenek azon vendégeink részére, akik nem ehetik a rendes sütiket.  Természetesen a Dinasztia Cukrászdának is nagyon köszönjük, hogy annyi e-mail váltás és módosítás után sikerült mindent a megbeszéltek szerint elkészíteni!

img_8767.JPG

 Az esküvői torta akkor lesz igazán tökéletes, ha tükrözi a pár stílusát és harmonizál az esküvő többi elemével, hangulatával. Ha különlegességre vágytok, akkor a desszertasztal mellé jó ötlet berendezni egy „candy bar”-t, ahol a nyalókától kezdve, a cupcake-en át mindenféle finomság megtalálható különféle csomagolásban: dísz zacskóban, szép üvegekben vagy poharakban. Ezzel az amerikai hangulattal főleg a gyerekeknek szoktak kedveskedni, de egészen biztos vagyok benne, hogy az édesszájú felnőttek is odáig lesznek érte! ;)

Továbbá ne feledjétek, hogy egy kis finomság mindig feldobja az ember hangulatát és megédesíti az életet! <3

desszertsarok-korvonal_1.jpg

 

Mosolygós napot kívánok!

Anita

www.weddingway.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://weddingway.blog.hu/api/trackback/id/tr9111958203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása