Dekoráció
2016. október 09. írta: WeddingWay

Dekoráció

Előkészületek II.

Újra itt vagyok néhány hét kihagyás után, frissen és ötletekkel teli! :) Szeptember 10-én volt a MI Nagy Napunk, ami igazán jól sikerült! <3 Az előtte álló hetek és hónapok meglehetősen pörgősen teltek, igyekeztünk mindent a saját elképzeléseink szerint megszervezni és beszerezni!

A mai téma a dekoráció lesz, amely az esküvők egyik elengedhetetlen eleme. A helyszín és a pár stílusa nagyban meghatározza, hogy milyen díszítés „kerül az asztalra”. Találkozni olyan helyekkel, amelyek rendelkeznek némi dekorációval és persze olyan is akad, amit teljes egészében fel kell díszíteni.  A dekoráció mindig megosztó a párok között, főleg a menyasszony érzi szükségesnek és szeretne mindenből a legszebbet és legnagyobbat, a vőlegény pedig általában vagy beleszól a döntésbe, vagy rábízza magát kedvesére. Nálatok melyik helyzet áll fenn? :)

blog_09_09.png

blog_09_09_2.png

Nálunk az első verzió volt tapasztalható; már hónapokkal ezelőtt eldöntöttük közösen, hogy nem szeretnénk túl extra dolgokat, csak valami olyat, ami finom, szolid, minimalista, de mégis közel áll hozzánk.  A mi Balaton-parti helyszínünk csodás környezete biztosított egy alaphangulatot, amihez csak néhány elemet tettünk hozzá. A szabadtéri ceremónia alapszíne a fehér volt, némi tengerparti beütéssel, tehát kagylókkal és mécsesekkel, amik jól mutattak a Balaton kék színéhez. A vacsora helyszínére pedig szép, visszafogott kissé vintage stílusú kiegészítőket álmodtunk meg, befőttes és paradicsomos üvegek csipkébe burkolva, mécsesek és levendula. A levendula pedig több helyen is visszaköszönt, hiszen ez volt a fő motívum. Az ültető- és menükártyán, a szalvétára csempészve, az asztalon található kisebb csokrokba rejtve és természetesen a menyasszonyi csokrom is levendulában pompázott csodaszép fehér rózsával megbolondítva. Élő levendulát beszerezni nem egyszerű, de nem is lehetetlen szeptemberben, hiszen ügyes kezű szentendrei virágkötőnknek sikerült és ezer köszönet érte! :) Ami pedig a többi levendula dekort illeti, az bizony a mi szerzeményünk! Július elején felkerekedtünk és leutaztunk Monoszlóra, hogy szedhessünk egy jó nagy kosárba valót, majd ezeket kiszárítottuk, hogy a nagy napon is szépen illatozzanak!

13522888_1367011553328580_6806078862751796119_o.jpg

A dekoráció elkészítésében édesanyám segédkezett, akinek nagyon sokat köszönhetünk, hiszen ő varázsolta olyanná a szertartás és a vacsora helyszínét, amilyet megálmodtunk. Hónapokkal ezelőtt kitaláltuk milyet szeretnénk, és ez hétről hétre alakult, formálódott addig-addig, amíg meg nem találta a megfelelő anyagokat hozzá. Közben én is folyamatosan jártam és nézelődtem, mit honnan érdemes beszerezni. Ha vállaljátok, hogy saját kezűleg készítitek el a dekort, akkor érdemes mindenképp időt hagyni arra, hogy összeírjátok pontosan mire lesz szükségetek és mindezt hol tudjátok megvásárolni. Természetesen, ha van a családban vagy baráti környezetben olyan ember, aki szívesen segít, akkor máris egyszerűbb dolgotok van! ;)  

img_8661.jpg

 blog_09_09_3.png

blog_09_09_4.png

Ami nálunk a segítséget illeti, több jelentkező is akadt. Újdonsült anyósom is aktívan részt vett az előkészületekben és csupán az utolsó hónapban csatlakozott hozzánk (messzi távolléte miatt), mégis sikerült néhány csodás dolgot alkotnia. Ezen kívül bátyám volt még segítségünkre, akinek a kézzel rajzolt ujjlenyomatfánkat köszönhetjük! :) A szabadtéri szertartás elengedhetetlen kelléke a boldogságkapu, ami nálunk sem hiányozhatott, ennek feldíszítését profi szakemberre bíztuk!

 

 

 

A DIY jellegű dekoráció előnye, hogy ha kreatív és ügyes vagy, akkor élvezetes minden ezzel eltöltött perc. Az esküvő előtt 2 nappal mi is lázasan készültünk már szüleimmel, hogy minden tökéletesen legyen. Jó kis emlék marad ez számomra, hiszen reggeltől délutánig válogattuk, kötözgettük a levendulákat, amelyek a szalvétára kerültek egy kis csokorba; az ültetéshez mi szerkesztettük a neveket - kinyomtatva kis kártyára - csipeszbe helyeztük őket 1-1 szál, illatozó levendula társaságában. Egyszerű, de ötletes megoldás, aminek nagyon örült mindenki. :)

Minden dekorációnak megvan a varázsa, néha a kevesebb több, de természetesen ízlés kérdése! Nálunk nagy sikert aratott ez a saját készítésű, visszafogott stílus; a vendégek örömmel vitték haza a tortapapírral bevont befőttesüvegeket a bennük lévő kis virágcsokorral! <3

Szép napot!

Anita

www.weddingway.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://weddingway.blog.hu/api/trackback/id/tr9811783205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása