Tippek nyári esküvőkhöz
2017. június 15. írta: WeddingWay

Tippek nyári esküvőkhöz

5 praktikus tanács a tökéletes hangulathoz

Ha nyár, akkor esküvő. Sokan szeretik a jó időt és a napsütést, ezért szívesen választják a nyári hónapokat, pedig az év többi szakaszában megtartott menyegző ugyanolyan értékű és csodás lehet. Korábbi cikkünkben (Mikor mondjuk ki a boldogító igent?) egy kis összegzést olvashattatok, hogy miért lehet érdemes más évszakra tartogatni az esküvőt, most pedig néhány tippet adunk Nektek, ha mégis a nyár szerelmesei lennétek.

jun_13_3.jpg

Mindig legyen B terv

Ez talán a legfontosabb abban az esetben, ha teljesen szabadtéri esküvőt szeretnétek. Nehéz ugyanis megjósolni, hogy egy év múlva milyen idő várható, ezért jobb, ha mindenre fel vagytok készülve. A helyszíneknél általában rutinosan kezelik ezt az ügyet és mindig van egy B opció, mert ugye ti sem szeretnétek, ha vacsora közben eleredne az eső. Ebben az esetben javasolni szoktuk a sátrat, ami nagyon hangulatos nyári melegben is, hiszen az oldala tetszés szerint nyitható, rossz idő esetén pedig azonnal megoldható, hogy ne ázzatok meg. Jó tanács olyan helyszínt keresni, ahol a vacsora zárt helyen tartható, maga a ceremónia pedig a szabadban. Ez a variáció egészen biztosan tetszeni fog mindenkinek. Persze kinti szertartás esetén is érdemes konzultálni a hellyel, hogy milyen megoldást javasolnak eső esetén.

jun_13_2.jpg

Óvd a vendégeket a tűző naptól

Senki nem szeret a nagy hőségben állni és várni, hogy megérkezzen az ifjú pár. Ha mégis olyan helyszínt választottatok, ahol kevés az árnyékos hely, akkor próbáljatok kedveskedni a vendégeknek olyan finom és hűsítő italokkal, amik egy kicsit elfeledtetik velük a nagy meleget, például ízletes limonádékkal, jeges alkoholmentes italokkal vagy egyszerű ásványvízzel. Továbbá a vendégvárásnál nagyon hálásak szoktak lenni, ha némi friss, szezonális gyümölcsöt is csempésztek a vendégváró falatok mellé, hiszen csemegézve sokkal jobban telik az idő. A benti teremben pedig, ha nincs klímaberendezés, akkor javasolt gondoskodni ventilátorról.

jun_13_6.jpg

Ne feledkezz meg a bogarakról és szúnyogokról sem

A nyári hónapokban ugyanis akarva akaratlanul, de darazsak és egyéb bogarak is zavarhatják a légkört, este pedig sok helyen szúnyog is előfordulhat, elsősorban vízpart mentén. Érdemes ilyenkor bekészíteni néhány flakon szúnyogriasztó spray-t vagy frappánsan elhelyezni légycsapókat. Hatékony módszer lehet továbbá citromfüvet és eukaliptuszt rejteni az asztali dekoráció közé.

jun_13_1.jpg

A kreatív fotózás megtervezése

Az aznapi kreatív képek elkészítésénél ügyeljetek arra, hogy lehetőleg ne délben kezdjetek hozzá, hiszen a nap ilyenkor süt a legjobban és egészen délután 2 óráig nem javasolt kitenni magatokat ennek a veszélynek. Egyrészt ti is kevésbé fogjátok bírni a nagy meleget, másrészt pedig a fények ebben az időpontban a legrosszabbak, hunyorogni kényszerültök és az árnyékok sem úgy esnek. Érdemes tehát egy kora délelőtti vagy késő délutáni időpontot választani és ha kell, akkor „elszökni” a násznép elől egy kis időre. Ha mégsem sikerülne, akkor pedig erdős területet próbáljatok meg keresni, ahol védelmet nyújtanak a fák lombjai az erős napsugárzástól.

jun_13_4.jpg

Könnyű ételek felszolgálása

Nyári időszakban a szervezetünk jobban igényli a kevésbé nehéz ételeket, ezért esküvőre is jó ötlet megvendégelni a násznépet gyümölccsel, hideg salátákkal, illetve fagyival. A hűsítő finomságot ugyanis biztosan díjazza majd minden vendég.

jun_13_5.jpg

E néhány tanácsot megfogadva garantált a jó hangulat a nyári szabadtéri esküvőkhöz!

További tippjeinkért kattintsatok korábbi blogposztjainkra! ;)

Fruzsi & Anita
www.weddingway.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://weddingway.blog.hu/api/trackback/id/tr6312598887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása